Senzoricky aktivní sloučeniny houževnatce jedlého – Iveta ŠTEFANOVÁ
Iveta ŠTEFANOVÁ
Bakalářská práce
Senzoricky aktivní sloučeniny houževnatce jedlého
Sensory active compounds of shiitake mushroom
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá studiem sirných sloučenin houby houževnatce jedlého (Lentinula edodes) z čeledi Agaricaceae. Teoretická část popisuje její výskyt, umělou kultivaci a také shrnuje současný stav problematiky týkající se nejvýznamnějších sloučenin této houby. Hlavní pozornost je soustředěna na senzoricky aktivní sirné sloučeniny vznikající z netěkavého prekurzoru, lentinikové kyseliny …víceAbstract:
This Bachelor´s thesis deals primarily with sulfur-containing compounds of the mushroom Lentinula edodes which belongs to the family Agaricaceae. The theoretical part describes its occurrence, artificial cultivation, and also summarizes the current state of knowledge related to the most important compounds found in this mushroom. It is focused mainly on the sensory active compounds formed from a non …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2013
Zveřejnit od: 26. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Roman Kubec, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠTEFANOVÁ, Iveta. Senzoricky aktivní sloučeniny houževnatce jedlého. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Přírodovědecká fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva