Katarína Mária Savková

Bakalářská práce

Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny

Comparison of Biogenic Amines Content between Natural and Conventionally Prepared Wines
Anotace:
Tato bakalářská práce je svým obsahem zaměřená na biogenní aminy ve víně a porovnání jejich obsahu mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny. V teoretické části jsou popsané biogenní aminy, jejich charakteristika a rozdělení, vznik, reakce a přeměny, výskyt a funkce. Další část teoretické části je zaměřená na mikroorganismy s dekarboxylační aktivitou, tedy na mikroorganismy produkující biogenní …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on biogenic amines in wines and comparison of their content between natural and conventionally prepared wines. The theoretical part describes biogenic amines, their characteristics and division, formation, reactions and transformations, their occurence and function. The next part of the theory describes microorganisms with decarboxylation activity, i.e. microorganisms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Josef Licek
  • Oponent: Arnold Masarik, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství