Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny – Katarína Mária Savková
Katarína Mária Savková
Bakalářská práce
Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny
Comparison of Biogenic Amines Content between Natural and Conventionally Prepared Wines
Anotace:
Tato bakalářská práce je svým obsahem zaměřená na biogenní aminy ve víně a porovnání jejich obsahu mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny. V teoretické části jsou popsané biogenní aminy, jejich charakteristika a rozdělení, vznik, reakce a přeměny, výskyt a funkce. Další část teoretické části je zaměřená na mikroorganismy s dekarboxylační aktivitou, tedy na mikroorganismy produkující biogenní …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on biogenic amines in wines and comparison of their content between natural and conventionally prepared wines. The theoretical part describes biogenic amines, their characteristics and division, formation, reactions and transformations, their occurence and function. The next part of the theory describes microorganisms with decarboxylation activity, i.e. microorganisms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Josef Licek
- Oponent: Arnold Masarik, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SAVKOVÁ, Katarína Mária. \textit{Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a~konvenčně připravovanými víny}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/8ss7zy/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
The role of branched-chain amino acids: metabolic remodelling in pancreatic carcinoma cells
Klára Gotvaldová -
In Vivo Incorporation of Non-Canonical Amino Acids into Proteins
Dariia Pavlenko -
Syntéza calixarenů nesoucích aminokyseliny/ureidoskupiny pro studium jejich dimerizace a komplexačních vlastností
Jiří Šimánek