Bc. Aneta Jarůšková

Diplomová práce

Změny obsahu glutathionu během vinifikace.

Changes of glutathione content during vinification
Anotace:
Tématem této diplomové práce byla problematika glutathionu ve víně a změny jeho obsahu během vinifikace. V literární části byly popsány vlastnosti glutathionu, jeho metabolické cesty a účinky na kvalitativní parametry vína. Dále byly shrnuty faktory, které ovlivňují jeho množství ve víně. Během pokusu byly ve vhodných termínech během vinifikace odebírány vzorky vín, u kterých bylo následně pomocí HPLC …více
Abstract:
The topic of this diploma thesis was glutathione in wine and changes in its content during vinification. In the literary part, the properties of glutathione, its metabolic pathways and positive effects on the quality parameters of wine have been described. Factors that can influence the amount of glutathione in the wine are summarized. During the experiment, samples of wines were collected at appropriate …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta