Klára Sigmundová

Diplomová práce

Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech

Influence of Lacticaseibacillus casei on Biogenic Amines Reduction in Selected Dairy Products
Anotace:
V diplomové práci byla pozorována schopnost kmene Lacticaseibacillus casei (dříve Lactobacillus casei) CCDM 198 redukovat množství biogenních aminů v reálné potravině. Kmen Lacticaseibacillus casei byl kultivován v mléce při různém pH a teplotě. Byl sledován vliv daného prostředí na degradaci fenylethylaminu, putrescinu, kadaverinu, histaminu a tyraminu. Pro zjištění obsahu biogenních aminů byla použita …více
Abstract:
The aim of this thesis was to observe the ability of the Lacticaseibacillus casei strain (formerly Lactobacillus casei) CCDM 198 to reduce the amount of biogenic amines in foods. The Lacticaseibacillus casei strain was cultivated in milk at different pH and temperature. This study observed the effect of different pH and temperature on the ability of Lacticaseibacillus casei strain to degrade of biogenic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Lucie Klementová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Sigmundová, Klára. Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe