Fortifikace sýrů čedarového typu – Pavlína Švejdová, DiS.
Pavlína Švejdová, DiS.
Bakalářská práce
Fortifikace sýrů čedarového typu
Fortification of cheddar cheeses
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o technologii výroby sýrů typu čedar. Popisuje co je vlastně sýr a jak se dělí podle různých kritérií. Je zde popsána fortifikace sýrů. V praktické části seznamuje čtenáře s technologií výroby sýrů. Krátce je zde popsán analytický a mikrobiologický rozbor sýrů. Na závěr je provedeno senzorické hodnocení sýrů.Abstract:
This bachelor thesis deals about technology of cheddar cheese production. Describes what is cheese and how we can divide them by course of criteria. Enrichment of cheeses with various ingredients is described herein. The practical part introduces readers to the technology of cheese production. Analytical and microbiological analysis of cheeses is briefly described. Finally, the sensory evaluation of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Švejdová, Pavlína. Fortifikace sýrů čedarového typu. Kroměříž, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Jana Koudelková -
Technologie výroby a kvalitativní parametry sýrů parmezánového typu
Sára Karpsteinová -
Technologie výroby plísňových sýrů
Lukáš Navrátil -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Historie a technologie výroby pařených sýrů
Markéta Konečná -
Technologie výroby čerstvých nezrajících sýrů
Růžena Vávrová -
Technologie výroby sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
Veronika Lavingrová -
Technologie výroby sýrů s mletou sýřeninou
Zlata Hrazdilová