Bc. Denisa Binderová

Diplomová práce

Vliv fenolových sloučenin na adherenci mikroorganismů v modelu střevního epitelu

The effect of phenolic compounds on the adherence of microorganisms in the epithelial model
Anotace:
Ovoce a zelenina jsou nedílnou součástí lidského jídelníčku, kdy poskytují řadu biologicky aktivních sloučenin, mezi které patří fenolové sloučeniny. Tyto fenolové sloučeniny hrají roli v antioxidační ochraně před volnými radikály, čímž přispívají k prevenci před řadou onemocnění. Jejich biologická dostupnost je ovlivňována střevním mikrobiomem, mezi který patří probiotické kmeny Lactobacillus spp …více
Abstract:
Fruit and vegetables are important part of the human diet, providing a range of biologically active compounds include phenolic compounds. These phenolic compounds have effect in the antioxidant protection and thereby helping to prevent many diseases. Their bioavailability is effected by the intestinal microbe, which includes probiotic strains of Lactobacillus spp. and Bifidobacterium spp.Probiotics …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 923q4o 923q4o/2
12. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
12. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.