Využití suchého ledu v technologii vín révy vinné – Bc. Radim Holešinský
Bc. Radim Holešinský
Diplomová práce
Využití suchého ledu v technologii vín révy vinné
Use of dry ice in wine technology
Anotace:
Diplomová práce se zabývá kryomacerací, a především využitím suchého ledu v technologii vín. Porovnává se rozdíl základních parametrů vín a obsah fenolických a senzorických rozdílů u hotových vín.V literární části je popsán princip studené macerace. Metody kryomacerace, a hlavně metoda s použitím suchého ledu. Dále je zhodnocena nákladnost výroby suchého ledu a použití. A na závěr je popsána macerace …víceAbstract:
This Diploma thesis contains information about cryomaceration and using of dry ice in wine technology. Base on that we could compare differences in basic wine parameters or amount of fenolic and sensoric contrasts in mature wines.In theoretical part of this thesis are describe principles of cold maceration or cryomaceration, but main focus was on maceration method with dry ice. In next part we oriented …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Využití suchého ledu v technologii vín révy vinné
Iva Horníčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva