Gastronomie a zdravý životní styl – Bc. Zdeněk ELFMARK
Bc. Zdeněk ELFMARK
Bakalářská práce
Gastronomie a zdravý životní styl
Gastronomy and health style of life
Anotace:
Hlavním tématem této práce je pohled na zdravou výživu, její vliv na správnou funkci lidského organismu a jak do této oblasti zasahuje dnešní gastronomie. V práci je věnována pozornost hlavním složkám výživy, jejich ovlivňování lidského organismu na způsoby stravování, jak dnešní gastronomie bojuje s civilizačními onemocněními a věnuje se pozornost sestavování jídelních lístků a doporučeným výživovým …víceAbstract:
Main subject of this work is view on healthy nutrition, its influence of right function of human organism and how into this area intervene today{\crq}s gastronomy. In work the attention is paid to main components of food, their influence on human organism to manners of food, how today{\crq}s gastronomy fights with the civilization diseases and pays attention to formation of menu and to registered nutrition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 8. 2008
Identifikátor:
7976
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 9. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ELFMARK, Zdeněk. Gastronomie a zdravý životní styl. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 05. 08. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Energetická hodnota stravy vězňů Vazební věznice
Zdeněk BARTOŠ -
Složení a energetická hodnota potravin se zaměřením na první dětské nemléčné příkrmy
David Růžička -
Nutriční hodnota stravy v zařízeních s pečovatelskou službou
Monika KOHOUTOVÁ -
Posouzení energetické a biologické hodnoty stravy žáků ZŠ
Markéta NOVÁ -
Porce vs. výživové doporučené dávky u dětí do 18 let
Martin Krobot -
Finanční náklady plnění výživových doporučených dávek u dospělé populace
Vít Kříčka -
Vliv proteinových doplňků stravy na lidské zdraví a metabolismus
Martina Chromá -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová