Aktivita vody a pH jako překážka pro růst mikroorganismů v potravinách – Magda Horníková
Magda Horníková
Bakalářská práce
Aktivita vody a pH jako překážka pro růst mikroorganismů v potravinách
Water Activity and pH as an Obstruction for Growing of Microorganisms in Food
Anotace:
V této bakalářské práci bylo stanoveno, za jakých podmínek může při uchovávání jídel v lednici při různých teplotách docházet k růstu bakterií Listeria monocytogenes a Salmonella spp, které jsou v potravinách nežádoucí a škodlivé. Pomocí přístrojů EUTECH INSTRUMENTS cyberscan 510 ( Singapur) a AW SPRINT TH-500 novasina byly naměřeny hodnoty pH a vodních aktivit jednotlivých omáček, na které jsem se …víceAbstract:
In this bachelors work was stated under what conditions and temperatures in fridge can occur growth of bacteries Listeria monocytogenes and Salmonella spp, that are undesirable and causes harmful consequences. Using EUTECH INSTRUMENTS cyberscan 510 (Singapore) and AW SPRINT TH-500 novasina was measured pH scale and water activities in sauces I aimed at.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2008
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 9. 2008
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Horníková, Magda. Aktivita vody a pH jako překážka pro růst mikroorganismů v potravinách. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin