Magda Horníková

Bakalářská práce

Aktivita vody a pH jako překážka pro růst mikroorganismů v potravinách

Water Activity and pH as an Obstruction for Growing of Microorganisms in Food
Anotace:
V této bakalářské práci bylo stanoveno, za jakých podmínek může při uchovávání jídel v lednici při různých teplotách docházet k růstu bakterií Listeria monocytogenes a Salmonella spp, které jsou v potravinách nežádoucí a škodlivé. Pomocí přístrojů EUTECH INSTRUMENTS cyberscan 510 ( Singapur) a AW SPRINT TH-500 novasina byly naměřeny hodnoty pH a vodních aktivit jednotlivých omáček, na které jsem se …více
Abstract:
In this bachelors work was stated under what conditions and temperatures in fridge can occur growth of bacteries Listeria monocytogenes and Salmonella spp, that are undesirable and causes harmful consequences. Using EUTECH INSTRUMENTS cyberscan 510 (Singapore) and AW SPRINT TH-500 novasina was measured pH scale and water activities in sauces I aimed at.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2008

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 9. 2008
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Horníková, Magda. Aktivita vody a pH jako překážka pro růst mikroorganismů v potravinách. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma