Bc. Karolína Menoušková

Diplomová práce

Posouzení vlivu země původu a způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření

Assessment of the influence of country of origin and the method of processing on the microbiota of selected spices
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na požadavky týkající se kvality koření. Především se zabývá mikrobiální kontaminací koření, faktory vlivu a možnými prostředky k zamezení jeho kontaminace. Dále se práce zabývá charakteristikou koření rodu Capsicum, jeho sortimentem a možným využitím. V praktické části práce byla stanovována mikrobiální kontaminace papriky a chilli koření. Jednotlivé vzorky koření se lišily …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the requirements for the quality of spices. It mainly deals with the microbial contamination of spices, factors of influence and possible means to prevent its contamination. Furthermore, the work deals with the characteristics of spices of the genus Capsicum, its range and possible use. In the practical part of the work, the microbial contamination of spices in peppers …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin