Posouzení vlivu země původu a způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření – Bc. Karolína Menoušková
Bc. Karolína Menoušková
Diplomová práce
Posouzení vlivu země původu a způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření
Assessment of the influence of country of origin and the method of processing on the microbiota of selected spices
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na požadavky týkající se kvality koření. Především se zabývá mikrobiální kontaminací koření, faktory vlivu a možnými prostředky k zamezení jeho kontaminace. Dále se práce zabývá charakteristikou koření rodu Capsicum, jeho sortimentem a možným využitím. V praktické části práce byla stanovována mikrobiální kontaminace papriky a chilli koření. Jednotlivé vzorky koření se lišily …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the requirements for the quality of spices. It mainly deals with the microbial contamination of spices, factors of influence and possible means to prevent its contamination. Furthermore, the work deals with the characteristics of spices of the genus Capsicum, its range and possible use. In the practical part of the work, the microbial contamination of spices in peppers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková -
Hodnocení a změny různých odrůd chilli papriček a výrobků z nich v průběhu úchovy
Gabriela Gaubová -
Vliv stresorů na obsahové látky chilli paprik
Vojtěch Ferby -
Vliv derivátů kapsaicinu na pálivost chilli papriček
Sabina Paulišová -
Marketingový plán pro shisha bar Chilli-house
Kevin Özer -
Vliv různých způsobů zpracování chilli paprik na změny obsahových látek
Tereza Jirková -
Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk
Jan Němec