Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli – Bc. Nikola Zapletalová
Bc. Nikola Zapletalová
Diplomová práce
Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli
Nutritional and Sensory Comparison of Selected Meat Product According to Fat and Salt Content
Anotace:
Diplomová práce se zabývá hodnocením jakostí masných výrobků a jejich posouzením z hlediska tuku a soli. Teoretická část práce popisuje tradiční i legislativní dělení masných výrobků, suroviny používané v masné výrobě, jednotlivé technologické operace výroby, rizika spojená s příjmem tuku a soli. V praktické části byly vyrobeny dva masné výrobky, a to Debrecínské párky a Vídeňské párky. Párky byly …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on meat products quality assessment and assessment according to fat and salt. The theoretical part describes traditional and legislative division of meat products, raw materials used in meat production, processing technology operations and risks of fat and salt intake. The practical part included Debrecen sausages and Vienna sausages production. These sausages were made …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Robert Gál, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZAPLETALOVÁ, Nikola. \textit{Porovnání nutriční a~senzorické jakosti vybraného masného výrobku z~hlediska obsahu tuku a~soli}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/9kgiwh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání vybraných jakostních parametrů Debrecínských párků se sníženým obsahem soli
Klára Kozohorská -
Technologické vyhodnocení výroby masného výrobku z masa kuřat krmených přídavkem kmínu kořenného v porovnáním s masným výrobkem s přídavkem kmínu do díla
Tereza Radová -
Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek
Alena Světlíková -
Fat Shaming in Children's Literature
Veronika Jirků -
Chan Koonchungův román The Fat Years v kontextu čínských diskurzů modernizace
Valerie Schlicková -
Screening of PAHs concentrations and determination of the total fat content and fatty acid profile of traditionally smoking fish in Central region of Cameroon.
Kateřina Šrámková -
Právní úprava daní z nezdravých potravin ("sugar tax"/"fat tax") ve vybraných členských státech EU
Martina Katreňáková -
Marketingová strategie společnosti Fat Cat Pub & Brewery
Adéla Havelková