Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků – Bc. Kamil Šín
Bc. Kamil Šín
Diplomová práce
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Influence of fermentation and storage on quality parameters of fermented dairy products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá fermentovanými mléčnými výrobky. Teoretická část práce se věnuje legislativnímu rozdělení fermentovaných mléčných výrobků, popisuje suroviny potřebné pro jejich výrobu, zaměřuje se na mikroorganismy umožňující fermentaci a technologie výroby jednotlivých druhů fermentovaných mléčných výrobků. V experimentální části byla provedena pokusná výroba jogurtů lišících se tučností …víceAbstract:
This diploma thesis deals with fermented dairy products. The theoretical part of the work deals with the legislative division of fermented dairy products, describes the raw materials needed for their production, focuses on microorganisms enabling fermentation and production technologies of various types of fermented dairy products. In the experimental part, an experimental production of yoghurts with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Bohumíra Janštová, doc. MVDr.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Spectroscopy and chemical analysis of pulsed plasma
Vojtěch Laitl -
Chemical analysis of human scent samples by GC-MS and their ethnic dependence
Verma Satpal -
Analysis of chemical reactions induced by collisions of free electrons with liquid microjets
Dominik Habiger