Ternární směsi vybraných fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů. – Štěpánka SLAVÍKOVÁ
Štěpánka SLAVÍKOVÁ
Bakalářská práce
Ternární směsi vybraných fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů.
Ternary mixture of selected phosphates and their effect on the textural properties of processed cheese.
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem různého zastoupení vybraných fosforečnanových tavicích solí ve směsi, na texturní vlastnosti tavených sýrů. V teoretické části byly popsány tavené sýry, technologie jejich výroby, dále charakteristika tavicích solí a jejich úloha v tavených sýrech. V praktické části byly vyrobeny tavené sýry za použití směsí vybraných tavicích solí, které obsahovaly různé poměry monofosforečnanu …víceAbstract:
This work deals with the influence of different ratios of selected phosphate emulsifying salts on the textural properties of processed cheeses. In the theoretical part were described processed cheeses, technology of their manufacture and characteristics of emulsifying salts and their functions in the processed chesses. In the partical part, the processed cheese were made using mixtures of selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22780
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2011
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLAVÍKOVÁ, Štěpánka. \textit{Ternární směsi vybraných fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů.}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/a0rx1i/.
Jak správně citovat práci
SLAVÍKOVÁ, Štěpánka. Ternární směsi vybraných fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů.. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Štěpánka Slavíková -
Vliv složení binárních a ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Eva WEISEROVÁ -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ -
Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Mančík -
Texturní vlastnosti tavených sýrů vyrobených s použitím binárních směsí karagenanu a alginátu
Helena BAČOVÁ -
Vliv koncentrace vybraných hydrokoloidů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Novák