Vplyv technológie výroby destilátov na obsah biogénnych amínov – Ing. Krištof Martinák
Ing. Krištof Martinák
Diplomová práce
Vplyv technológie výroby destilátov na obsah biogénnych amínov
Vliv technologie výroby destilátů na obsah biogenních aminů
Anotace:
Diplomová práce Vliv technologie výroby destilátů na obsah biogenních aminů byla vypracována v letech 2018-2020 na Ústavu technologie potravin, Agronomické fakulty, Mendelovy univerzity v Brně. Literární část se zaměřila na zpracování ovoce a jiných surovin do palíren sladkých zápar, kvašení a destilaci. Dále pojednávala o legislativě v oblasti výroby lihovin. Zaměřila se na objasnění mikroflóry kvasných …víceAbstract:
The diploma thesis The Influence of Distillate Production Technology on the Content of Biogenic Amines was prepared in 2018-2020 at the Institute of Food Technology, Faculty of Agriculture, Mendel University in Brno. The literature section was focused on the processing of fruit and other raw materials into distillery sweet mash, fermentation and distillation. It also discussed legislation in the field …víceAbstract:
Diplomová práca Vplyv technológie výroby destilátov na obsah biogénnych amínov bola vypracovaná v rokoch 2018-2020 na Ústave technológie potravín, Agronomickej fakulty, Mendelovej univerzity v Brne. Literárna časť sa zamerala na spracovanie ovocia a iných surovín do liehovarských sladkých zápar, kvasenie a destiláciu. Ďalej pojednávala o legislatíve v oblasti výroby liehovín. Zamerala sa na objasnenie …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti redukce biogenních aminů produkovaných mikroorganizmy
Khatantuul Purevdorj -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová -
Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů
Aneta Hýlková -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK