Klaudia Kertysová

Bakalářská práce

Soľ v potravinách a možnosti použitia jej náhražiek

Sůl v potravinách a možnosti použití její náhražek
Anotace:
Tématem této práce je "Sůl v potravinách a možnosti použití její náhražek." Sůl vznikla už před mnoha lety a kromě moří se vyskytuje i v půdě. Byla velmi cenná. Lidé ji kromě dochucování, konzervace používali i jako platidlo. Těží se třemi způsoby. Horskou těžbou, odpařováním nebo vyluhováním, kde vzniká solanka. Sůl se skládá ze sodíku a chlóru. Jsou to prvky, které zabezpečují správnou funkci organismu …více
Abstract:
The theme of this bachelor work is "Salt in the food, and the possibility of using substitutes." The salt was formed many years ago and in addition seas also occurs in the soil. It was very valuable. People it in addition to dochucovania, the preservation of been used as a means of payment. Benefits you in three ways. Mountain extraction, evaporation or leaching where there is a brine. Salt consists …více
Abstract:
Témou tejto bakalárskej práce je „Soľ v potravinách a možnosti použitia jej náhražiek.“ Soľ vznikla už pred mnohými rokmi a okrem morí sa vyskytuje aj v pôde. Bola veľmi cenná. Ľudia ju okrem dochucovania, konzervovania používali aj ako platidlo. Ťaží sa troma spôsobmi. Horskou ťažbou, odparovaním alebo vylúhovaním, kde vzniká soľanka. Soľ sa skladá zo sodíka a chlóru. Sú to prvky, ktoré zabezpečujú …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin