Vliv způsobu zpracování larev potemníka brazilského na barevné a texturní vlastnosti produktu – Mgr. Jana Čaloudová
Mgr. Jana Čaloudová
Diplomová práce
Vliv způsobu zpracování larev potemníka brazilského na barevné a texturní vlastnosti produktu
Influence of the processing method of Zophobas morio larvae on the colour and textural properties of the product
Anotace:
Diplomová práce se zabývala zpracováním larev potemníka brazilského krmeného různými krmivy za pomoci sušení mrazem samostatně a v kombinaci s pražením, s následným zhodnocením základních parametrů produkce. Nejvyšší nárůsty délky (17,1 %) a hmotnosti (17,4 %) jedince byly detekovány u larev kontrolní skupiny (K). Nejvyšší nárůst celkové hmotnosti (42,8 %) byl pozorován u skupiny 1 krmené fermentovanými …víceAbstract:
The thesis dealt with the processing of Zophobas morio larvae fed on different feeds by freeze- drying alone and in combination with roasting, with subsequent evaluation of the basic production parameters. The highest increases in length (17.1%) and weight (17.4%) of the individual were detected in the larvae of the control group (K). The highest increase in total weight (42.8%) was observed in group …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Roman Pytel, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČALOUDOVÁ, Jana. \textit{Vliv způsobu zpracování larev potemníka brazilského na barevné a~texturní vlastnosti produktu}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/a3ugp7/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.