Možnosti minimalizace oxidu siřičitého v enologii – Bc. Petr Kružík
Bc. Petr Kružík
Diplomová práce
Možnosti minimalizace oxidu siřičitého v enologii
Possibilities of minimizing sulfur dioxide in oenology
Anotace:
Diplomová práce se zabývá možností přidavku enologických taninů za účelem snižování hodnot aplikovaného oxidu siřičitého. V literární části jsou popsány enologické taniny a oxid siřičitý. Experimentální část se zabývá vlivem přídavků enologických taninů na celkovou redukční sílu, antiradikálovou akitivitu a senzorické hodnocení. U pozorovaných vzorků byl také zkoumán celkový obsah fenolů a flavanolů …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the possibility of adding oenological tannins in order to reduce the values of applied sulfur dioxide. In the literary part, enological tannins and sulfur dioxide are described. The experimental part deals with the influence of oenological tannin additions on total reduction force, antiradical activity and sensory evaluation. The total content of phenols and flavanols …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Využití enologických taninů při výrobě vína
Barbora Ryzí -
Význam potravinových alergenů a jejich působení na zdraví člověka
Kateřina Veselá -
Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách
Nikola Nováková