Filmový lis - otestování jeho funkce – Bc. Jana Michejdová
Bc. Jana Michejdová
Diplomová práce
Filmový lis - otestování jeho funkce
The film press - an evaluation of its function
Anotace:
Výroba papírových obalů vyžaduje dobré mechanické vlastnosti papírů, jež jsou k těmto účelům určeny. Jednou z metod, jak co nejlepších vlastností dosáhnout, je aplikace pomocných papírenských prostředků do hmoty, nebo na povrchu papíru. Povrchově se aplikují buďto na klížícím lise, kdy pás papíru prochází lázní nanášeného roztoku, nebo na lise filmovém, kdy je roztok klížidla nejprve přiváděn na nanášecí …víceAbstract:
Production of paper containerboards requires well mechanical properties of papers, which serves to these purposes. One of methods, how to reach the best properties is paper application of auxiliary paper agents. They could be applicate into the paper mass or on surface. Surface application is done in a size press. In this method paper strip goes through the solution of applied substance. Next method …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2015
- Vedoucí: Ing. Jan Gojný, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Michejdová, Jana. Filmový lis - otestování jeho funkce. Pardubice, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Chemie a technologie papíru a celulózových materiálů
Práce na příbuzné téma
-
Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Hana Dočekalová -
Modifikované škroby jako perspektivní hydrogely pro agrochemické využití
Lukáš Němeček -
Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického
Marcela LOSOVÁ -
Testování biodegradace směsí poly({$\varepsilon$})caprolactonu se škroby v anaerobním vodném prostředí
Ivana POŽÁROVÁ -
Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Adéla BLAŽKOVÁ -
Výnos škrobu a bílkovin u brambor pro výrobu škrobu
Michal MIČKA -
Vliv fyzikálních a chemických parametrů na funkčnost nativních škrobů
Nikola Kamenská -
Reakce brambor pro výrobu škrobu na aplikaci hnojiva Lyckeby koncentrát
Martin DOUBEK