Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky – Bc. Lada Lukšíčková, DiS.
Bc. Lada Lukšíčková, DiS.
Diplomová práce
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky
Monitoring Effect of NaCl Compensation for Sensory and Technological Properties of Chicken Liver Pate
Anotace:
Podkladem pro určení přijatelné náhrady chloridu sodného do kuřecích paštik je výstup senzorické analýzy a měření technologických vlastností. Cílem práce je najít senzoricky a technologicky přijatelnou náhradu chloridu sodného a tím ke snížení zdravotních problémů např. hypertenze.Abstract:
The basis for determining acceptable substitutes brine into chicken pâtés it is prefe-rable degrees of sensory analysis and measurement processing properties. The aim is to find technologically and organoleptically acceptable substitute NaCl and thereby reduce health problems e.g. hypertension.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LUKŠÍČKOVÁ, Lada. \textit{Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/a4mhgb/.
Jak správně citovat práci
Lukšíčková, Lada. Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Tereza Koníčková -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Texturní vlastnosti hovězího masa
Edelina Memedliaeva -
Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků
Jarmila Hýžová -
Hodnocení kvality brambor pro potravinářské využití
Lukáš Andrýsek -
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti masných výrobků
Alena Doležalová -
Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky
Jakub Martinek