Obaly využívané ve vinařství – PharmDr. Kateřina Příkaská
PharmDr. Kateřina Příkaská
Bakalářská práce
Obaly využívané ve vinařství
Packages used in the wine industry
Anotace:
V této práci je uveden přehled obalových materiálů používaných ve vinařství a jejich různé provedení. Jsou zvýrazněny jejich výhody a nevýhody nejen z pohledu výrobce vína, spotřebitele, ale také z pohledu ekologického. Protože uhlíková stopa je ukazatelem dopadu na životní prostředí, jsou v práci zahrnuty doporučení pro obaly na její snížení. U obalů jsou uvedeny možnosti jejich recyklace, vliv cirkulární …víceAbstract:
In this work is presented an overview of package materials used in the wine industry and their variations. Advantages and disadvantages of packaging are highlighted not only from the point of view of the wine producer and consumer, but also from the ecological point of view. The carbon footprint is an indicator of the impact on the environment, therefore recommendations for reducing the carbon footprint …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Oponent: Radek Sotolář, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství