Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů – Bc. Michaela PLONER
Bc. Michaela PLONER
Diplomová práce
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Analysis of selected milk quality indicators and their impact on the yield and sensory properties of fresh cheeses
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit vliv kvality mléka na prokysávání, výtěžnost a vybrané vlastnosti čerstvých sýrů vyráběných v laboratorních podmínkách. Pro ten-to účel bylo ve třech pokusech vyrobeno 51 vzorků čerstvých sýrů ze 17 bazénových vzorků kravského mléka pocházejících z šesti chovů. U vzorků mléka, resp. sýrů byly provedeny vybrané analýzy a získaná data byla statisticky vyhodnocena …víceAbstract:
The aim of the diploma thesis was to evaluate the effect of cow´s milk quality on the fermentation, yield and selected properties of fresh cheese produced in laboratory conditions. For this purpose, there were 51 fresh cheese samples produced in three trials from 17 bulk milk samples originating from six farms. For milk and cheese sam-ples, selected analyzes were performed, and the obtained data were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PLONER, Michaela. \textit{Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/ajs3y0/.
Jak správně citovat práci
PLONER, Michaela. Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv skladovacích podmínek na vybrané kvalitativní ukazatele vepřového masa
Jiří ROUŠAL -
Vliv odrůdových vlastností pšenice na kvalitativní ukazatele zrna, těsta a pečiva
Markéta Červenková -
Vybrané kvalitativní ukazatele jednodruhových medů z oblastí České republiky
Andrea JURÁKOVÁ -
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů medů z různých zemí Evropského společenství
Barbora HOSNEDLOVÁ -
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů piv vyrobených různou technologií
Dominik BUDÍN -
Vliv chemického složení na hemostatické vlastnosti biomateriálů
Marian Sedlář -
Mikrostruktura a lokální mechanické vlastnosti zirkoniových slitin po vysokoteplotní oxidaci
Julia FIALOVÁ -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva