Klára KOUBOVÁ

Bakalářská práce

Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů

Sensory evaluation of selected types of semi-hard cheese
Anotace:
Ve skupině 55 posuzovatelů (20 žen, 35 mužů; 20 ? 24 let) byl proveden pořadový preferenční test. Hodnotitelům byly předloženy 3 vzorky sýra o tučnosti 20, 30 a 45 %. Ve skupině žen byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 45 % a nejhůře byl ohodnocen vzorek s 20 % tuku. Ve skupině mužů vzorek o tučnosti 20 % byl hodnocen jako nejlepší a jako nejhorší se umístil vzorek s 30 % tuku. Statisticky tyto výsledky …více
Abstract:
In the group of 55 consumers (20 women, 35 men; 20 ? 24 years) was carried out preference test (ranking). The aim of preference test was to order three samples of cheese of different fat on dry basis (20, 30 and 45 %). In the group of women was preferred the sample of cheese with 45 % fatness and the worst was rated a sample with 20 % fatness. In the group of men was rated as the best 20% cheese and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2013
Zveřejnit od: 12. 4. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KOUBOVÁ, Klára. Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakulta

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Zemědělská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses aomt7l aomt7l/2
20. 5. 2013
Složky
Soubory
Bulánová, L.
21. 5. 2013
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.