Analýza potravin pro člověka – Bc. Lucie Smejkalová
Bc. Lucie Smejkalová
Diplomová práce
Analýza potravin pro člověka
Analysis of human food
Anotace:
Cílem mé diplomové práce bylo posoudit vzorky z běžných podmínek pěstování a pozorovat je na NIR přístroji DA 7200 proti tabulkovým hodnotám a hodnotám z chemické analýzy v laboratoři na přístroji (KjelROC). Použili jsme 26 vzorků k pozorování základních živin a zjistili jsme u hodnot hrubého proteinu kukuřice (odrůda Kaduras - Dubicko) celého semene 98,9 g/kg (+- 2,05) v původní hmotě, u drceného …víceAbstract:
The aim of my thesis is to evaluate samples from current growing conditions and to examine them with the NIR device DA 7200 comparing them with the table values and values of the chemical analysis in the labor with the device (KjelROC). We used 26 samples to observe basic nutrients and we found the following values: 98.9g/kg (+- 2.05) of rough protein in the original mass of maize (variety Kaduras …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ladislav Zeman, CSc. dr. h. c.
- Oponent: Antonín Krása, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání technologií kompostování biologicky rozložitelných odpadů z hlediska zralosti kompostu metodou blízké infračervené spektroskopie
Olga Křížová -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ -
Využití spektroskopie v blízké infračervené oblasti ke sledování skladby mastných kyselin v řepce olejné
Tereza KŘESINOVÁ -
Použití spektroskopie v blízké infračervené oblasti pro charakterizaci suroviny pro výrobu slunečnicového oleje
Petra Vystavělová -
Analýza využití spektroskopie v blízké infračervené oblasti pro hodnocení tíže Parkinsonovy nemoci
Ondřej Klempíř -
Stanovení obsahu silic pomocí infračervené (FT-NIR) spektroskopie
Eva Sedlaříková -
Stanovení vybraných farmaceuticky aktivních látek metodou infračervené spektroskopie
Jiří KAREŠ -
Environmental, morphophysiological, and individual factors affecting faecal indices: application of near-infrared reflectance spectroscopy to nutritional studies
Stipan Čupić
Název
Vložil
Vloženo
Práva