Příprava pokrmů v minulosti jako součást české a moravské lidové kultury – Kateřina Trubičková
Kateřina Trubičková
Bakalářská práce
Příprava pokrmů v minulosti jako součást české a moravské lidové kultury
Preparation of Dishes in the Past as a Part of the Czech and Moravian Folk Culture
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá tradicemi a zvyky týkajícími se lidové stravy a dalšími jevy, které s ní souvisejí. Je založena na studiu a analýze odborné literatury a zaměřuje se na různorodost v jídelníčku všedních i svátečních dní. Popisuje tradiční stravování v kolektivní slavnostní dny, u příležitosti rodinných a osobních svátků a charakterizuje nejběžnější suroviny a jejich zpracování. Pozornost …víceAbstract:
This thesis deals with the traditions and customs related to folk food and other facts relating to it. It is based on the study and analysis of literature and focuses on diversity in the everyday and festivve days diets. The thesis describes the traditional meals in a collective festive days, the family occasions and personal holidays and characterizes the most common raw materials and their processing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Zveřejnit od: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PhDr. Luďka Hrabáková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TRUBIČKOVÁ, Kateřina. \textit{Příprava pokrmů v minulosti jako součást české a moravské lidové kultury}. Online. Bakalářská práce. Liberec: Technická univerzita v Liberci, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/aqaayj/.
Jak správně citovat práci
Trubičková, Kateřina. Příprava pokrmů v minulosti jako součást české a moravské lidové kultury. Liberec, 2016. bakalářská práce (Bc.). Technická univerzita v Liberci. Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 28.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Technická univerzita v Liberci, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogickáTechnická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / historie - humanitní studia
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční česká kuchyně
Ilona NAVRÁTILOVÁ -
Některé názvy obřadních jídel v češtině a němčině
Andrea Henslová -
Lidová strava na Těšínsku
Marie Bojková -
Význam stravy a stravování jako specifického kulturního symbolu na Rychnovsku
Petra Ponocná -
Regionální kuchyně Polska a jejich vývoj v současnosti
Radka Chmelinová -
Ruská kuchyně jako součást ruské kultury
Eliška Pospíšilová -
Rozdíly ve stravovacích zvyklostech kazašské a české kuchyně
Aidai Kamchybek Kyzy -
Integrace vietnamské komunity do české společnosti za pomoci vietnamské kuchyně
Leona Mičková
Název
Vložil
Vloženo
Práva