Pěstování a význam vybraných rodů Coffea – Markéta Janáčková
Markéta Janáčková
Bakalářská práce
Pěstování a význam vybraných rodů Coffea
Cultivation and using of selected genus Coffea
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje pěstování a samotný význam pěstování důležitých využívaných rodů Coffea. Literární přehled se zabývá historií pěstování kávovníku, rozdíly mezi jednotlivými druhy a odrůdami, popisuje možnosti a požadavky pěstování a seznamuje s nejvýznamnějšími producenty a oblastmi, kde je kávovník pěstovaný. Vysvětluje rozdíly mezi jednotlivými metodami sklizně a metodami posklizňové …víceAbstract:
This bachelor’s thesis describes the cultivation and the importance of the prominent and utilized Coffea genus. The literary overview is focused on the history of coffee cultivation, the differences between the most used species and varieties, describes possibilities and requirements of its cultivation, and shows the most important producers and areas where the coffee plant is cultivated. It explains …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Nečas, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Caffeine content in coffee beverages on the campus of the Czech University of Life Sciences Prague
Eliška Jurošková -
Analysis of factors influencing the adaptation behaviour of small-scale coffee farmers towards a climate change: The case of Ethiopia
Lucie Jiříková -
The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea
Erika Tadevosjanová -
Agrobiodiversity in organic small-scale coffee farms in Chirinos district, Peru
Kelly Marilin Delgado Rivera -
Izolace oleje z kávových zrn
Zuzana Mudráková -
Káva bez kofeinu a senzorické hodnocení kávy.
Kateřina ŠPAČKOVÁ