Porovnání Beaujolais nouveau a červených svatomartinských vín – Bc. Ing. Markéta Vinšová
Bc. Ing. Markéta Vinšová
Diplomová práce
Porovnání Beaujolais nouveau a červených svatomartinských vín
Comparison of Beaujolais Nouveau and red St Martin´s wines
Anotace:
Má diplomová práce se zabývá porovnáním výroby a vlastností mladých vín – francouzského Beaujolais s českými Svatomartinskými víny. Teoretická část popisuje jednotlivé procesy výroby a charakterizuje vybrané složky ve víně, které byly podstatou diplomové práce. Praktická část se soustředí na analýzu chemického složení se zaměřením na složení organických kyselin a volatilních látek. Součástí práce …víceAbstract:
My master thesis deals with the comparison of the production and characteristics of young wines – French Beaujolais and Czech St. Martin's wines. The theoretical part describes individual production processes and characterizes selected components in wine, which were the gist of the thesis. The practical part focuses on the analysis of the chemical composition with a focus on the composition of organic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Josef Svoboda, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín
Pavlína Hanáková -
Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Jan Šťastný -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Michaela Hanzlíková -
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Radek Veselý -
Sledování průběhu malolaktické fermentace u bílých vín
Anastasiia Shpitko -
Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně
Lucie HUMPULOVÁ -
Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína
Jana HANÁKOVÁ