Význam čokolády pro výživu a zdraví člověka – Martina HRÁDKOVÁ
Martina HRÁDKOVÁ
Bakalářská práce
Význam čokolády pro výživu a zdraví člověka
The Importance of Chocolate for Nutrition and Human Health.
Anotace:
Pro svou bakalářskou práci jsem si vybrala téma "Čokoláda pro naše tělo". V teoretické části jsem se zabývala nejen historií čokolády a její výrobou, ale zejména vlivu čokolády na zdraví. Důraz jsem také kladla na složení čokolády především na antioxidanty a popsala pozitivní i negativní účinky čokolády na náš organismus. V další části jsem sestavila dotazník, ve kterém se zaměřuji na to, zda lidé …víceAbstract:
I chose the topic of "Chocolate and our body" for my (Bakálářská práce). In the theoretical part I dealt with not just history of chocolate and its production,but also with the effect of chocolate on health.I wrote it with emphasis on antioxidants and I described positive and negative effects of chocolate on our organism.In the next part I made a questionnaire,where I focused on whether people know …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2013
Zveřejnit od: 17. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HRÁDKOVÁ, Martina. Význam čokolády pro výživu a zdraví člověka. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 17.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 17. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády
Hana Svobodová -
Vliv teploty na tokové chování čokolády
Václav Bureš -
Vliv složení na vybrané vlastnosti čokolády
Kristýna Hósová -
Vliv země původu značek na nákupní rozhodování spotřebitele se zaměřením na čokoládový segment
Nikola Spurná -
Vliv přídavku mléčné složky na vybrané vlastnosti čokolády
Jana Hofmanová -
Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
Iva Ležáková -
Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády
Alžběta Klůzová -
Vliv surovin a technologie na senzorickou jakost čokolády
Petra ŠINÁKLOVÁ