Biologicky aktivní látky v rostlině moringa olejodárná (\kur{\tp{Moringa oleifera}}) – Erika Čillíková
Erika Čillíková
Bakalářská práce
Biologicky aktivní látky v rostlině moringa olejodárná (\kur{\tp{Moringa oleifera}})
Biologically active compounds in the plant Moringa oleifera
Anotace:
Táto bakalárska práca sa zaoberá biologicky aktívnymi látkami prítomnými v rastline Moringa olejodárna. V prvej časti sa venuje popisu, spracovaniu, využitiu a chemickému zloženiu tejto rastliny. Ďalej sú v práci stručne popísané separačné techniky a metódy stanovujúce antioxidačnú aktivitu. Ďalšia časť sa venuje analýze bioaktívnych látok vyskytujúcich sa v moringe olejodárnej.Abstract:
This bachelor thesis deals with biologically active compounds contained in the Moringa oleifera plant. The first part deals with the description, processing, utilization and chemical composition of this plant. In addition, separation techniques and methods for determining antioxidant activity are briefly described. The next part is devoted to the analysis of bioactive compounds occurring in the plant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 7. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČILLÍKOVÁ, Erika. \textit{Biologicky aktivní látky v rostlině moringa olejodárná ($\backslash$kur$\{\backslash$tp$\{$Moringa oleifera$\}\}$)}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/axnytm/.
Jak správně citovat práci
Čillíková, Erika. Biologicky aktivní látky v rostlině moringa olejodárná (\kur{\tp{Moringa oleifera}}). Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Extrakcia pomenovaných entít z českých textov pomocou zoznamov entít
Alžbeta Strompová -
Extrakcia citlivých údajov z Android OS
Roman Oravec -
Extrakcia informácií z bezpečnostných certifikátov
Juraj Cigáň -
Automatická extrakcia definícií z textu
Adam Gonda -
Extrakcia informácií z formulárov
Adam Pálinkás -
Extrakcia nešpecifikovaných znalostí z webu
Marek Ovečka