Aneta Kocandová

Bakalářská práce

Zhodnocení kvality čaje matcha a extraktu z něj

Evaluation of the quality of matcha tea and its extract
Anotace:
Tato bakalářská práce přispívá k rozsáhlejšímu porozumění čaji matcha, jeho významu v odvětví potravin, popisuje jednotlivé znaky jakosti a způsoby jejich stanovení. Experimentální část se zabývá přípravou extraktů z matchy s následnou analýzou barvy. Bylo zjištěno, že extrakt po extrahování vodou je ve srovnání s ethanolovým extraktem světlejší a má méně výrazné zelené zbarvení. Při porovnávání vodných …více
Abstract:
This bachelor's thesis contributes to a more comprehensive understanding of matcha tea, its importance in the food industry, describing individual quality characteristics and methods of their determination. The experimental part deals with the preparation of matcha extracts followed by colour analysis. It was found that the water extract is lighter and has a less pronounced green colour compared to …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jan Slováček
  • Oponent: Tomáš Do, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta