Zhodnocení kvality čaje matcha a extraktu z něj – Aneta Kocandová
Aneta Kocandová
Bakalářská práce
Zhodnocení kvality čaje matcha a extraktu z něj
Evaluation of the quality of matcha tea and its extract
Anotace:
Tato bakalářská práce přispívá k rozsáhlejšímu porozumění čaji matcha, jeho významu v odvětví potravin, popisuje jednotlivé znaky jakosti a způsoby jejich stanovení. Experimentální část se zabývá přípravou extraktů z matchy s následnou analýzou barvy. Bylo zjištěno, že extrakt po extrahování vodou je ve srovnání s ethanolovým extraktem světlejší a má méně výrazné zelené zbarvení. Při porovnávání vodných …víceAbstract:
This bachelor's thesis contributes to a more comprehensive understanding of matcha tea, its importance in the food industry, describing individual quality characteristics and methods of their determination. The experimental part deals with the preparation of matcha extracts followed by colour analysis. It was found that the water extract is lighter and has a less pronounced green colour compared to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jan Slováček
- Oponent: Tomáš Do, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Optimization of production and stabilization of biologically active substances from some yeasts and microalgae and their mixed cultures
Samuel Šimanský -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ