Bc. Petr MACHALA

Diplomová práce

Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií

The influence of dietary fibre on digestibility of cereals and pseudocereals
Anotace:
Cereálie a pseudocereálie významně přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné nutriční složky. Jsou také významným zdrojem vlákniny. Diplomová práce se zabývá vlivem obsahu vlákniny na stravitelnost vybraných vzorků cereálií a pseudocereálií. V práci byly stanoveny hodnoty sušiny, popelovin, stravitelnosti a neutrálně-detergentní vlákniny. Stravitelnost …více
Abstract:
Cereals and pseudocereals significantly add value to the global production of food providing required nutritional ingredients for people{\crq}s nourishment and health. They are also a significant source of dietary fiber. This master thesis examines the influence that dietary fiber has on the digestion of selected samples of cereals and pseudocereals. In this work dry matter, ashes, neutral-detergent …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor: 12826

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MACHALA, Petr. Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin