Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií – Bc. Petr MACHALA
Bc. Petr MACHALA
Diplomová práce
Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií
The influence of dietary fibre on digestibility of cereals and pseudocereals
Anotace:
Cereálie a pseudocereálie významně přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné nutriční složky. Jsou také významným zdrojem vlákniny. Diplomová práce se zabývá vlivem obsahu vlákniny na stravitelnost vybraných vzorků cereálií a pseudocereálií. V práci byly stanoveny hodnoty sušiny, popelovin, stravitelnosti a neutrálně-detergentní vlákniny. Stravitelnost …víceAbstract:
Cereals and pseudocereals significantly add value to the global production of food providing required nutritional ingredients for people{\crq}s nourishment and health. They are also a significant source of dietary fiber. This master thesis examines the influence that dietary fiber has on the digestion of selected samples of cereals and pseudocereals. In this work dry matter, ashes, neutral-detergent …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12826
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MACHALA, Petr. Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stravitelnost netradičních cereálií
Petr SVOBODA -
Cereálie - aktivní složky, biologické účinky a vybrané aplikace v potravinářství
Andrea Lichnová -
Cereálie - aktivní složky, biologické účinky a vybrané aplikace v potravinářství
Andrea Lichnová -
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Veronika KOCÁBOVÁ -
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Petr MACHALA -
Kúpny rozhodovací proces na trhu raňajkových cereálií
Tatiana Rothová -
Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích
Vendula Benediktová -
Analýza spotřebitelského chování na trhu s cereáliemi
Michaela Chudobová