Vliv přídavku zbytků sušených vinných matolin na výkrmové parametry u brojlerových králíků – Bc. Matěj Horský
Bc. Matěj Horský
Diplomová práce
Vliv přídavku zbytků sušených vinných matolin na výkrmové parametry u brojlerových králíků
Effect of the addition of dried grape pomace residues on fattening parameters in broiler rabbits
Anotace:
Úvodní částí této diplomové práce je literární rešerše, která se zabývá základními informacemi o králíkovi domácím, jeho chovem, historií a významem chovu. Dále se literární rešerše věnuje výživě brojlerových králíku, jejich trávicí soustavě, živinám a jejich normě potřeby pro brojlerové králíky a krmivům vhodným pro sestavení krmné směsi po králíky. Literární rešerše se také zabývá zabývá složením …víceAbstract:
The introductory part of this thesis is a literature search, which deals with basic information about the domestic rabbit, its breeding, history and importance of breeding. Further, the literature search focuses on the nutrition of broiler rabbits, their digestive system, nutrients and their standard of requirement for broiler rabbits and the feeds useful for formulating rabbit feed. The next part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2025
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORSKÝ, Matěj. \textit{Vliv přídavku zbytků sušených vinných matolin na výkrmové parametry u brojlerových králíků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2025. Dostupné z: https://theses.cz/id/b1wo5l/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Analýza využití matoliny pro separaci semen a energetické účely
David Ludín -
Perspektivy využití matolin révy vinné ve zpracovatelských technologiích
Zuzana Prátová -
Charakteristika složení matoliny pomocí 1H NMR spektra
Anna Tomšů -
Vliv náhrady některých komponent krmné směsi pro výkrm králíků ovesnými omelky (odpadními produkty výroby krmiv) na výkrmnost, jatečnou hodnotu a zdravotní stav brojlerových králíků včetně ekonomického vyhodnocení
Dita Rindtová -
Výkrm králíků plemene Belgický obr s využitím sušené topinamburové nati
Petra Fejtová -
Náhrada vitamínu E v krmivech pro výkrm králíků přírodními antioxidanty
Jitka Řezníčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses b1wo5l b1wo5l/2
20. 4. 2025