Základních postupy a možnosti jejich modifikace při výrobě piva – Jakub Dohnal
Jakub Dohnal
Bakalářská práce
Základních postupy a možnosti jejich modifikace při výrobě piva
Basic procedures and possibilities of their modification in beer production
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na možnosti modifikace základních postupů výroby piva za účelem vytvoření nových a unikátních chuťových zážitků. V literární části práce je popsána technologie výroby piva, současné trendy v pivovarnictví a platná legislativa. Dále se práce soustředí na možnosti modifikace výroby, včetně použití nestandardních surovin a postupů. V praktické části byla vytvořena vlastní …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on the possibilities of modifying basic brewing processes to create new and unique taste experiences. The thesis begins with a literature survey of brewing technologies, current trends in brewing, and current legislation. Next, the thesis focuses on the possibilities of modifying production processes, including the use of nonstandard raw materials and procedures. As a practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin
Markéta Langová -
Možnosti výroby cukrovinek s využitím pivovarských surovin
Petra Vlčková -
Netradiční uplatnění sladařských a pivovarských surovin a produktů v potravinářských technologiiích.
Tereza Chlápková -
Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování
Alexandr Mikyška -
Možnosti modifikace výroby chleba a pečiva
Šárka Kubová -
Možnosti modifikace výroby svrchně kvašených piv
Zdeněk Zika -
Modifikace vlastností vláknocementových desek CEMVIN
Karolína Pelantová -
Vliv ročníkové variability chmelů na profil aromatických látek, jejich přenos a chování při stárnutí studeně chmeleného piva
Lenka Straková