Bc. Zdeněk MÁČALÍK

Diplomová práce

Vliv monoacylglycerolů na růst kvasinek a plísní v přírodních ovocných šťávách

Effect of monoacylglycerols on the growth of yeasts and molds in fruit juices
Anotace:
Monoacylglyceroly patří k významným potravinářským aditivům s širokými možnostmi použití. Tato práce se zabývá inhibičními účinky tří monoacylglycerolů (1-monokaprin, 1-monolaurin, 1-monoacylglycerol kyseliny 1-adamantankarboxylové) a jejich kombinací na růst kvasinek a mikromycet v podmínkách in vitro a v přírodních ovocných šťávách. Výsledky ukazují, že 1-monokaprin je schopen po určitou dobu zastavit …více
Abstract:
Monoacylglyceroles are important food additives with many uses. This master thesis deals with the inhibitory effects of three monoacylglycerols (1-monocaprin, 1-monolaurin, 1-monoacylglycerol of 1-adamantanecarboxylic acid) and their combinations on the growth of yeasts and filamentous fungi in vitro and in natural fruit juices. The results showed that the most efficient is 1-monocaprin, which is capable …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 22816

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2011

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MÁČALÍK, Zdeněk. Vliv monoacylglycerolů na růst kvasinek a plísní v přírodních ovocných šťávách. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky