Produkce biogenních aminů mikroorganizmy izolovanými během procesu výroby tvarohů – Bc. Vlasta Flíčková
Bc. Vlasta Flíčková
Diplomová práce
Produkce biogenních aminů mikroorganizmy izolovanými během procesu výroby tvarohů
Biogenic Amines Production by Microorganisms Isolated During the Production of Quark
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na produkci biogenních aminů mikroorganizmy izolovanými během jednotlivých fází výroby tvarohu. Jednotlivé části práce se věnují popisu surovin pro výrobu tvarohu a jeho výrobě. Dále je zde popsána charakteristika a vlastnosti biogenních aminů, jejich výskyt v potravinách a působení na lidský organizmus. Produkce biogenních aminů byla u 155 mikroorganizmů izolovaných během …víceAbstract:
The present diploma thesis focuses on the production of biogenic amines by microorganisms which were isolated in different stages of the quark production. The thesis is divided into several parts describing ingredients for the production of the quark and the quark production itself. Moreover, characteristics and properties of biogenic amines, their occurrence in food and their impact on the human organism …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Flíčková, Vlasta. Produkce biogenních aminů mikroorganizmy izolovanými během procesu výroby tvarohů. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Chromatografické stanovení vitaminu E pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie
Lenka JELÍNKOVÁ -
Použití vysoce účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickým detektorem pro stanovení vybraných organických kyselin ve víně
Kateřina RAKOVÁ -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie
Tomáš VAVŘÍK -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková