Lucie Jochová
Bakalářská práce
Vliv uzávěru láhve na kvalitu vína
Effect of the bottle stopper on the wine quality
Anotace:
Práce se zabývá srovnáním jednotlivých vinných uzávěrů, na základě množství transportovaného kyslíku do lahve za určité časové období. Zabýváme se tradičními korkovými uzávěry a ostatními alternativními typy zátek. S problematikou souvisí i vzniklé choroby a vady vína, se kterými budeme v práci také obeznámeni. Po zjištění všech důležitých informací porovnáme jednotlivé výhody a nevýhody u zvolených …víceAbstract:
The Bachelor work deals with comparing the various wine corks, based on the amounts of the transported oxygen into the bottle during a certain period. We compare the traditional corks, synthetic corks, screw or crown corks and alternative closures between modern belong Vino-Lok and Zork. The issue is related with causing diseases and defects of wine with which we work too familiar. After finding all …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Typy uzávěrů lahví vína používaných v České republice
Klára Vlachovská -
Vliv typu uzávěru láhve na vybrané jakostní ukazatele vína
Lucie PIVOVARČÍKOVÁ -
Materiály používané pro uzávěry vinných lahví
Aneta Crlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva