Návrh receptury bezlepkových müsli tyčinek s přídavkem vlákniny – Bc. Zdeňka Prucková
Bc. Zdeňka Prucková
Diplomová práce
Návrh receptury bezlepkových müsli tyčinek s přídavkem vlákniny
Proposal of gluten-free muesli bars with fiber addition
Anotace:
Teoretická část se zabývá onemocněním celiakie, složením bezlepkové diety a důležitostí konzumace vlákniny při bezlepkové dietě. Praktická část se zabývá výrobou müsli tyčinek z bezlepkových surovin s různým procentuálním přídavkem vlákniny. Byly navrženy dvě receptury müsli tyčinek s přídavkem vlákniny 0 %, 3 %, 6 % a 9 % pšeničné vlákniny nebo psyllia. U hotových výrobků byly po upečení stanoveny …víceAbstract:
The theoretical part deals with celiac disease, gluten-free diet composition and the importance of fiber consumption in gluten-free diet.The practical part deals with the production of muesli bars from gluten-free raw materials with different percentage of fiber. Two formulations have been proposed in which samples containing 0 %, 3 %, 6 % and 9 % fiber are always prepared. For these products were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Potravní vláknina
Marie Moudrá -
Možnosti výroby vybraných nápojů se zvýšeným obsahem vlákniny.
Gabriela Ondrůšková -
Hodnocení bezlepkového chleba s přídavkem vlákniny
Helena Pernicová -
Genetické vyšetření predispozice celiakie
Adéla Bláhová -
Virom v časných stadiích celiakie
Michaela Čermáková -
Vliv celiakie na kvalitu života člověka
Kateřina Davidová -
Podnikatelskéhý záměr "Výroba muesli tyčinek" s důrazem na smysluplnost jeho realizace v konkrétním konkurenčním prostředí České republiky
Veronika Ryšková -
Vytváření müsli pro zdravé snídaně s využitím matematického programování
Valeriia Pestova