Choroby trav a jejich dopad na kvalitu píce – Zuzana Peichlová
Zuzana Peichlová
Bakalářská práce
Choroby trav a jejich dopad na kvalitu píce
Grass diseases and their impact on forage quality
Anotace:
Cílem této práce bylo popsat choroby trav a jejich dopad na kvalitu píce. Práce se věnuje chorobám trav, zejména houbovým chorobám, které mohou napadat trávy a travní porosty. Jedná se zejména o houby rodu Fusarium, Penicillium, Aspergillus aj. Právě tyto houby mohou produkovat sekundární metabolity tzv. mykotoxiny. Jejich výskyt je zaznamenán prakticky v průběhu celého roku. Jejich vyšší výskyt může …víceAbstract:
The aim of my bachelor thesis is the grass diseases and their impact on fodder quality. Theoretical part of my work deals with grass diseases mainly fungal diseases that could infest grasses and grass vegetation. It concerns fungi of the genus Fusarium, Penicillium, Aspergillus etc. These fungi can produce secondary metabolites, so called mycotoxins. Its occurrence has been noticed practically throughout …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Dominika Siudová -
Zdravotní rizika spojená s kontaminací životního prostředí mykotoxiny
Nikol MIKYSKOVÁ -
Výskyt mykotoxinů v konzervovaných potravinách
Jana Vlčková -
Možnosti snížení výskytu patogenů rodu Fusarium v obilninách a kukuřici
Vendula Břenková -
Obsah mykotoxinu DON v zrnu ječmene jarního napadeného houbami rodu Fusarium
Zuzana Lišková -
Vliv hub r. Fusarium v klasech pšenice ozimé na kvalitativní parametry zrna
Kateřina Blažková -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Nefrotoxické mykotoxiny ve farmaceuticky významných rostlinách
Karolína Brandová