Bc. Ivana Huňová

Diplomová práce

Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z potravin

Antibiotic Resistance Screening in Selected Gram-positive Cocci Isolated from Food
Anotace:
Antibiotická rezistence je problémem dnešní doby, jelikož ohrožuje lidské zdraví. Bakterie mohou antibiotickou rezistenci získat několika mechanismy, které mohou být přirozené nebo způsobené prostředím. Tyto bakterie se také mohou vyskytovat v potravinách. Přenosem z potraviny se mohou dostat do lidského těla. Jedny z významných bakterií, které se vyskytují v potravinách, jsou bakterie rodu Staphylococcus …více
Abstract:
Antibiotic resistance is a problem of our time as it threatens human health. Bacteria can acquire antibiotic resistance by several mechanisms, which may be natural or environmentally induced. These bacteria can also be present in food. They can enter the human body through transmission from food. Some of the important bacteria found in food are bacteria of the genus Staphylococcus. This diploma thesis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Huňová, Ivana. Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z potravin. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -