Vendula VÁCLAVÍKOVÁ

Bakalářská práce

Konkurence popisného a vyprávěcího postupu ve foodblogových receptech

Competiton of Descriptive and Narrative Method in Food Blog Recipes
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje konkurenci slohového postupu popisného a vyprávěcího v receptech s konkrétním zaměřením na food blogy. Teoretická část se zabývá pojetím samotného receptu, a následně jeho vztahem k odbornému, publicistickému a prostěsdělovacímu stylu. Další kapitola se zaobírá uplatněním slohového postupu informačního, popisného a vyprávěcího v receptu. Poslední kapitola teoretické …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the competition between descriptive and narrative styles in recipes with a specific focus on food blogs. The theoretical part deals with the concept of the recipe itself, and subsequently its relation to the professional, journalistic and simply informative style. The next section deals with the application of the stylistic devices of informational, descriptive and narrative …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 8. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Vladimír Trpka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VÁCLAVÍKOVÁ, Vendula. Konkurence popisného a vyprávěcího postupu ve foodblogových receptech. Ústí nad Labem, 2024. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Pedagogická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Pedagogická fakulta

UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

Pedagogická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Filologie / ČJ NJ