Vliv zpracování zeleniny na obsah nutričně významných látek – Martina Hrabová
Martina Hrabová
Bakalářská práce
Vliv zpracování zeleniny na obsah nutričně významných látek
The influence of vegetable processing on the content of nutritionally important substances
Anotace:
Předkládaná bakalářská práce s názvem Vliv zpracování zeleniny na obsah nutričně významných látek pojednává o základních nutričních změnách probíhajících v zelenině během jejího zpracování. Práce je zaměřena na vliv domácího zpracování zeleniny a na nalezení šetrných způsobů domácí úpravy. První část je orientovaná na stručné rozdělení zeleniny. Dále je zmíněn popis významných nutričních a bioaktivních …víceAbstract:
The presented bachelor’s thesis entitled Influence of vegetable processing on the content of nutritionally important substances deals with the basic nutritional changes caused by the processing of vegetables. The work is focused on the influence of home processing of vegetables and on finding gentle methods of home preparation. In the first part, the work is focused on a brief classification of vegetables …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
- Oponent: Jitka Přichystalová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení změn lipidové složky masa vlivem skladování.
Lenka Kotrbová