Vliv některých derivátů polysacharidů na růst vybraných mikroorganismů – Bc. Jana Komzáková
Bc. Jana Komzáková
Diplomová práce
Vliv některých derivátů polysacharidů na růst vybraných mikroorganismů
Effect of some polysaccharides on growth of chosen microorganisms
Anotace:
Suspenzní bujónovou metodou byl zkoumán vliv různých koncentrací Betadinu (1 %, 0,75 %, 0,5 %, 0,3 %, 0,25 % a 0,1 %) na vybrané mikroorganismy (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae a Candida albicans). Cílem této práce bylo snížit množství Betadinu a nahradit ho jinou látkou, která bude mít podobné antimikrobiální vlastnosti. Pro testování byly vybrány …víceAbstract:
Influence of different concentrations of Betadine (1 %, 0,75 %, 0,5 %, 0,3 % 0,25 % and 0,1 %) to chosen microorganisms (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae and Candida albicans) was examined by suspension broth method. The main aim consisted in reduction of Betadine amount and its replacement by another substance with similar antimicrobial properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Komzáková, Jana. Vliv některých derivátů polysacharidů na růst vybraných mikroorganismů. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.