Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L. – Bc. Daniel Krbeček
Bc. Daniel Krbeček
Diplomová práce
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Nutritional value of larvae and pupae of litter beetle (Alphitobius diaperinus) L.
Anotace:
Tato diplomová práce se věnuje nutričnímu složení potemníka stájového Alphitobius diaperinus a rozdílům v obsahu sušiny, popelovin, tuků, dusíkatých látek, chitinu a bezdusíkatých látek výtažkových mezi larvami a kuklami. Teoretická část práce se věnuje popisu A. diaperinus, s důrazem na životní cyklus a obecnou charakterizaci podmínek chovu. Dále je zde popsána entomofágie, výhody využití jedlého …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the nutritional composition of Alphitobius diaperinus and the differences between larvae and pupae. The work focuses on dry matter, ash, fat, crude protein, chitin and nitrogen free extract.The theoretical part of the work aims to generally describe A. diaperinus, with emphasize on the life cycle and rearing process. It also describes entomophagy and, the benefits of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Martin Kulma, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRBEČEK, Daniel. \textit{Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/bsmzmh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Zájmové chovy zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Electrochemical Analysis of Polyamino Acids and Proteins
Marko Živanović
Název
Vložil
Vloženo
Práva