Bc. Nikola Durkačová

Diplomová práce

Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování

Changes in bioactive substances in quinces during storage
Anotace:
ABSTRAKT Diplomová práca sa venuje zmenám antioxidačnej aktivity a zmenám obsahu polyfenolov u duly podlhovastej v procese skladovaní. Teoretická časť obsahuje stručnú charakteristiku duly, jej využitie v potravinárskom a medicínskom priemysle, podmienky pestovania a tiež zdravotné aspekty, ktoré duly prináša. Tiež je zobrazený aj prehľad metód, ktoré sa využívali pri stanovení odrôd duly. V experimentálnej …více
Abstract:
The diploma thesis is devoted to changes in antioxidant activity and changes in the content of polyphenols in quince oblongata during the storage process. The theoretical part contains a brief description of doula, its use in the food and medical industry, growing conditions and also the health aspects that doula brings. An overview of the methods used to determine the varieties of doula is also shown …více
 

Klíčová slova

dula antioxidanty polyfenoly
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Durkačová, Nikola. Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.