Mgr. Luděk Poláček

Bakalářská práce

Oxidativní výroba vín

Oxidative winemaking
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o roli kyslíku při výrobě vína. Ta je nezastupitelná. Vzdušný kyslík se do jisté míry podílí na všech činnostech spojených s jeho výrobou. Od sběru hroznů, jejich drcení, rmutování, lisování a fermentaci až po zrání a lahvování. U různých typů a stylů vín může hrát roli kladnou nebo zápornou. Účastní se chemických a enzymatických dějů, ale také biochemických u živých …více
Abstract:
This bachelor thesis describes the role of oxygen during winemaking process. It is irreplaceable. Atmospheric oxygen participates to some degree in all steps during winemaking. From harvest of grapes, crushing, maceration, pressing and fermentation to maturation and bottling. It can act positively or negatively in various types and styles of wines. It takes place during chemical and enzymatic reactions …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství