Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam – Veronika Skupinová
Veronika Skupinová
Bakalářská práce
Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
Fruit Vegetables - Nutritional and Gastronomic Importance
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na plodovou zeleninu, zejména na gastronomický a nutriční význam. Mezi plodovou zeleninu patří lilek, paprika, rajče, tykev, ale také meloun. Plodová zelenina obsahuje velké množství živin, jako jsou například minerální látky, vitaminy, vláknina nebo bioaktivní složky. V bakalářské práci byl stanoven celkový obsah polyfenolických látek a antioxidační kapacita u sedmi vzorků …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on fruit vegetables, especially for gastronomic and nutritional importance. Fruit vegetables include eggplant, pepper, tomato, squash, but also watermelon. The bachelor thesis is focused on fruitful vegetables, especially on gastronomic and nutritional significance. Fruit vegetables include eggplant, pepper, tomato, squash, but also watermelon. Fruit vegetables contain large …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Skupinová, Veronika. Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Listová a stonková zelenina - nutriční a gastronomický význam
Gabriela Gaubová -
Pěstování microgreens a jejich využití v gastronomii a potravinářství
Markéta Řiháková -
Studie založení a užívání gastronomického videokanálu na YouTube
Nikola Trousilová -
Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Magdaléna ZAVADILOVÁ -
Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích
Lukáš Navrátil -
Změny fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování
Soňa Spáčalová -
Technologické parametry a konzervárenské zpracování plodové zeleniny
Lenka Pechová