Využití mikrobiálních enzymů v potravinářském průmyslu – Iveta Mezuliánová
Iveta Mezuliánová
Bakalářská práce
Využití mikrobiálních enzymů v potravinářském průmyslu
Use of microbial enzymes in food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrobiálními enzymy a jejich významem v potravinářském průmyslu. Zaměřuje se na popis enzymu, jejich strukturu, funkce, katalytickou aktivitu a mechanismus kterým enzymy katalyzují reakci substrátu. Zabývá se jejich historií a významem v potravinářském průmyslu. Enzymy našly uplatnění v mnoha aplikacích při zpracování potravin. Především v mlékárenském, pekařském a …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with microbial enzymes and their importance in the food industry. It focuses on enzyme description, their structure, function, catalytic activity and the mechanism by which enzymes catalyse the reaction of the substrate. It deals with their history and importance in the food industry. Enzymes have found application in many applications in food processing. Especially in the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jana Simonová, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin