Oxidační změny tuku v drůbežích výrobcích – Bc. Kateřina Váňová
Bc. Kateřina Váňová
Diplomová práce
Oxidační změny tuku v drůbežích výrobcích
Changes in fat oxidation in poultry products
Anotace:
Předložená diplomová práce se zabývá sledováním oxidace tuku v kuřecím mase s kůží a vlivu aditivních látek na chladírensky skladované vzorky mělněného masa s přídavkem sušených bylin. Celkem byly sledovány dvě série vzorků, syrové a tepelně opracované. V každé sérii byly skupiny vzorků se solí a bez soli. K měření oxidační stability byla použita metoda stanovení TBA čísla, které probíhalo po 3 -- …víceAbstract:
This paper is focus on monitoring of lipids oxidation in chicken meat with skin and influence of additives. The samples of minced meat were cold storaged. Two series of samples, raw and heat-processed, were measured. Each bach is further subdivided into samples with salt and without salt. The measurement was running three to five days and the influence of herbs Oregano (Origanum vulgare) and Savory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidanty ve výživě lidí
Romana Nemcová -
Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymernimi povlaky.
Anna HEPPEROVÁ -
Assessment of the Financial Position and Performance of the Chosen Companies Operating in the Poultry Farming Industry in the Russian Federation
Tatiana Kareeva -
Impact of microcredit on small and medium scale agricultural enterprises: Evidence of poultry farming in the Dormaa Municipality, Ghana
Sylvester Amoako Agyemang -
The Impact of the Sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides) Supplement in the Feed Ration on the Quality of Poultry Products
Akhir Pebriansyah -
Market analysis of plant production suitable for feeding ration composition for poultry (Angola)
Magdaléna Výborná
Název
Vložil
Vloženo
Práva