Elektrochemický biosensor pro deteci patogenních bakterií v potravinách – Viktor Jankovský
Viktor Jankovský
Bakalářská práce
Elektrochemický biosensor pro deteci patogenních bakterií v potravinách
Electrochemical biosensor for detection of pathogenic bacteria in food
Anotace:
Cílem teoretické části této práce je shrnout nejdůležitější patogenní bakterie v potravinách, popsat nejdůležitější charakteristiky vybraných bakterií, dopad na lidské zdraví a nejvyužívanější léčbu. Dalším tématem zahrnutým v teoretické části je pojedná-ní o klasických kultivačních, ale i moderních přístrojových metodách detekce bakterií. Poslední kapitola diskutuje nezbytné elektrochemické metody …víceAbstract:
The aim of the theoretical part of this work is to summarize vital pathogenic bacteria in the foodstuff, describe the essential characteristics of the chosen bacteria, the health consequences and the most-often used treatment. Next topic included in the theoretical part is treatise about not only the classical cultivational but also the modern technical methods used to detect bacteria. The last chapter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Lukáš Richtera, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová -
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Bakterie produkující bakteriociny a perspektivy jejich využití
Michaela NOVÁKOVÁ -
Výskyt fakultativně patogenní bakterie Serratia marcescens u včely medonosné (Apis mellifera)
Michaela Krupková -
Optimalizace podmínek PCR pro druhovou identifikaci listerií z potravin
Andrea Rosová -
Bakterie rodu Listeria v potravinách
Jakub Svoboda -
Modifikace povrchů pro biosenzory založené na rezonanci povrchových plazmonů
Martina Šeršeňová -
Nanostrukturované materiály na bázi aluminy pro elektrochemické senzory a biosenzory
Hana Kynclová