Izolace a charakterizace vybraných proteinů révy vinné (Vitis vinifera) – Simona RAKOTONAINA
Simona RAKOTONAINA
Bakalářská práce
Izolace a charakterizace vybraných proteinů révy vinné (Vitis vinifera)
Isolation and characterisation of grapevine (Vitis vinifera) proteins
Anotace:
Réva vinná je rostlina jejíž plody bobule (hroznové víno) se používají pro výrobu mnoha produktů. Nejzastoupenější složkou ve hroznovém víně jsou sacharidy, organické sloučeniny a fenolické sloučeniny. Množství a rozmanitost přítomných proteinů je malá. Nejvíce zastoupenými proteiny v hroznovém vínu jsou takzvané PR-proteiny (pathogenesis related), představující chitinasy a proteiny podobné thaumatinu …víceAbstract:
Grapevine is a plant whose berries are used to make many food products. The most abundant constituents in grapevine are carbohydrates, organic acids and phenolic compounds. The amount and variety of proteins present is limited. The major proteins in grapevine are the PR-proteins (pathogenesis related), representing chitinases and thaumatin-like proteins. Other proteins being present in wine products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Zdeněk Perutka
Citační záznam
Jak správně citovat práci
RAKOTONAINA, Simona. Izolace a charakterizace vybraných proteinů révy vinné (Vitis vinifera). Olomouc, 2020. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Izolace aspartátových proteas z hub rodu Amanita
Štěpán PUTNA
Název
Vložil
Vloženo
Práva