Těkavé látky uvolňované z cibule – Bc. Martina Machová
Bc. Martina Machová
Diplomová práce
Těkavé látky uvolňované z cibule
Volatile substances released from onion
Anotace:
První část diplomové práce se zabývá sledováním těkavých látek v parním prostoru nad vzorkem krájené cibule. Pro extrakci těkavých látek byla použita metoda mikroextrakce tuhou fází (SPME) ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním spektrometrem (GC-MS). V druhé části byly sledovány antimikrobiální účinky šťávy z čerstvé cibule na 8 různých mikroorganismech pomocí diskové difúzní a jamkové …víceAbstract:
The first part of the thesis deals with the monitoring of volatile substances in headspace above the sample of sliced onions. The solid phase microextraction (SPME) method was used to extract the volatile compounds in combination with gas chromatography with mass spectrometry (GC-MS). In the second part of this thesis were monitored the antimicrobial effects of fresh onion juice on 8 different microorganisms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Machová, Martina. Těkavé látky uvolňované z cibule. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Pavla Adámková -
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová